Milka Taivassalo Maaseudulla kypsyneitä kantoja.

Ääni 100-vuotiaalle Suomelle - sanoista tekoihin!

  • Ääni 100-vuotiaalle Suomelle - sanoista tekoihin!

On taas se aika, kun tavalliset kansalaiset koittavat vältellä kuukauden ajan joka tuutista tulvivaa kunnallisvaaliehdokkaiden vakuuttelua omasta erinomaisuudestaan. Ymmärrän hyvin, miksi poliittiseen päätöksentekoon pettyneet suomalaiset eivät jaksa kuunnella katteettomia lupauksia. Niinpä haastan kaikki ehdokkaat, itseni mukaan lukien, kampanjoimaan näissä vaaleissa sanojen lisäksi teoilla:

Haastan jokaisen ehdokkaan ostamaan vaalipäivään saakka ensisijaisesti kotimaisia ja oman kunnan elintarvikkeita, tavaroita sekä palveluita.

Kukapa ei kannattaisi suomalaista lähiruokaa? Kuitenkin kauniit sanat mielipidemittauksissa harvoin päätyvät kotimaisina tuotteina ostoskoriin, ja moni palvelu ostetaan huomaamatta suuremmasta lähikunnasta. Nyt on aika ottaa itseään niskasta kiinni! On tekopyhää pitää juhlapuheita suomalaisen tuottajan puolesta, mikäli ei vaivaudu lukemaan tuoteselosteita kaupan kylmätiskillä tai kysymään lihan alkuperää ravintolassa.

Kuntien elinvoima syntyy paikallisista yrityksistä, joten jos haluaa valtuutetuksi toimimaan oman kuntansa parhaaksi, kannattaa aloittaa kuluttajana kuntansa yrittäjien tukemisella. Myös 100-vuotias Suomi ansaitsee arvostuksen käytännössä. Haasteeseen kuuluu siis kotimaisten ja mahdollisuuksien mukaan oman kunnan tuotteiden ja palveluiden valitseminen sekä siitä kertominen sosiaalisessa mediassa kuvilla ja häshtägeillä #äänisuomelle ja #ääni(omalle kunnallesi).

Mitkä kampanjatuotteet voit hankkia tai teettää omassa kotikunnassasi? Mitkä päivittäistavarat voit vaihtaa suomalaisiin merkkeihin? Onko lähelläsi palveluntuottajia, joista et ole aiemmin tiennyt? Pienellä googlettamisella voi sivistää itseään yllättävän paljon. Mitä useampi ehdokas vastaa haasteeseen, sitä enemmän paikalliset yritykset ja suomalaiset tuottajat saavat näkyvyyttä! Parhaassa tapauksessa uudet kulutustottumukset jäävät elämään myös vaalien jälkeen. Lähdetkö mukaan?

 

Milka Taivassalo

KD Nuorten 1. varapuheenjohtaja
kuntavaaliehdokas Kiuruvedellä

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä olen etsiskellyt toreilta ja turuilta näitä ehdokkaita. Heidän kanssa pääsee helposti syvällisiinkin keskusteluihin.

Erikoinen oli viime vaalien alla kokoomuksen ehdokkaan avustajan kertomukset polttoaineiden synnystä. Maan sisästä saatavat kivihiili, öljy ja kaasu ovat kaikki Saatanan jätöksiä. Muodostuneet maailman luomisen yhteydessä.

Käyttäjän taivassalomilka kuva
Milka Taivassalo

Toivottavasti löydät enemmän näitä ehdokkaita tänä keväänä! :) Helsingissä tähän haasteeseen on tarttunut ainakin jo KD:n Hanna-Kaisa Simojoki.

Arto Jääskeläinen

+1
Hyvä idea edistää kotimaisia tuotteita ja tuotantoa !

Toimituksen poiminnat